Missie


Theater over (n)u, voor u

OKA-toneel staat garant voor boeiende en aangename theaterproducties rond teksten die de moeite waard zijn om gespeeld te worden. We brengen u geen stukken van onder de Schellebelse kerktoren, maar kiezen in de plaats voor experimenteel werk. Producties worden niet langer alleen in zalen gebracht, maar ook in eerder ongewone ruimten. Hierdoor wordt toneel een verrassend avontuur met een intensere beleving door publiek en spelers.

Bij recente voorstellingen zoals De Jossen (2013) of De Noorlog (2014), waarbij we opzettelijk wegtrokken van de knusse atmosfeer van een theaterzaal naar een zwembad, een tuin, een fabriekspand of een oud huis met kamers, werd dit avontuur zeer tastbaar en maakten we van onze producties telkens unieke gebeurtenissen.

De Noorlog — 2014 (foto: Christine Eloot)

De Noorlog — 2014 (foto: Christine Eloot)

Ook met de klassieker Deurluuper (2015) van Michael Frayn, een stuk dat jaarlijks tientallen keren wordt opgevoerd over de hele wereld, trachtten we menig toeschouwer te verbazen door deze hilarische deurenkomedie op onze eigen ongedwongen en frisse manier gestalte te geven. En ja, men spreekt er nu nog over.

OKA-toneel groeide uit tot een modern en aantrekkelijk gezelschap waarbij inspirerend tekstmateriaal en vooral veel spelplezier van onze acteurs centraal staat. Daarom werken wij ook regelmatig samen met dezelfde (huis)regisseurs, zodat het repetitieproces door elke betrokkene als veilig en vertrouwd kan worden ervaren.

“All the world’s a stage, and all the men and women merely players.”
— W. Shakespeare

Ieder speelseizoen moet een nieuwe uitdaging zijn, een volgend avontuur. Een avontuur waar we u, geëerd publiek, maar al te graag bij betrekken. Want het is tenslotte bij gratie van u dat we zo’n tientallen jaren lang voor het voetlicht mogen treden. Spelen voor een lege zaal, daar is maar weinig aan. Uw hartverwarmende en positieve reacties laten ons telkens weer gedreven aan een nieuw toneelavontuur beginnen.

Daarom, voor al die jaren: een heel dikke merci! En hopelijk tot heel binnenkort, op één van onze voorstellingen.


En u nu?

Kriebelt het om zelf een keer in onze schijnwerpers te staan, laat het ons dan zeker weten via onze contactpagina. We zijn altijd op zoek naar nieuw potentieel en enthousiast talent uit onze omgeving; of het nu vóór of achter de schermen is. Veel succes!