Meer dan alleen toneel spelen.

OKA-toneel staat garant voor boeiende en aangename theaterproducties rond teksten die de moeite waard zijn om gespeeld te worden. We brengen u geen stukken van onder onze Schellebelse kerktoren, maar kiezen in de plaats voor experimenteel werk.

Onze producties van vandaag worden niet langer alleen maar in zalen gebracht, maar ook in eerder ongewone ruimten, waardoor theater een avontuur wordt met een intensere beleving door publiek en spelers.

  De Noorlog  — 2014 (foto: Christine Eloot)

De Noorlog — 2014 (foto: Christine Eloot)

Bij recente voorstellingen zoals De Jossen (2013) of De Noorlog (2014), waarbij we opzettelijk wegtrokken van de veilige omgeving van een theaterzaal naar een zwembad, een tuin, een fabriekspand of een oud huis met kamers, werd dit avontuur zeer tastbaar en maakten we van onze producties verrassende gebeurtenissen.

Ook met de klassieker Deurluuper (2015) van Michael Frayn, een stuk dat jaarlijks tientallen keren wordt opgevoerd over de hele wereld, trachten we menig toeschouwer te verbazen door deze hilarische deurenkomedie op onze eigen ongedwongen en frisse manier gestalte te geven.

OKA-toneel groeide uit tot een modern gezelschap waarbij inspirerend tekstmateriaal en vooral veel spelplezier van onze acteurs centraal staat. Elke productie dient een nieuwe uitdaging te zijn, een volgend avontuur. Een avontuur waar we u, geëerd publiek, maar al te graag bij betrekken.

“Teksten die de moeite waard zijn om gespeeld te worden.”
— Sam Beeckman, acteur

Dat we jaar in jaar uit kunnen verder spelen, hebben we dan ook aan u te danken. Het is tenslotte bij gratie van u dat we reeds tientallen jaren lang voor het voetlicht mogen treden. Spelen voor een lege zaal, daar is immers weinig aan. Jullie hartverwarmende en enthousiaste reacties laten ons telkens weer gedreven aan een nieuw toneelavontuur beginnen. Daarom zeggen wij u graag en oprecht: MERCI!


Durf jij het aan?

Kriebelt het om zelf eens een keer in onze schijnwerpers te staan? Laat het ons dan zeker weten via onze contactpagina. We zijn altijd op zoek naar nieuw potentieel talent uit de omgeving, of het nu vóór of achter de schermen is.