Praktisch


Toegang

Koop je ticket via onze bestelpagina en print het uit op ware grootte (één wit A4-blad per ticket en niet recto-verso). Het ticket hoeft niet in kleur te worden afgedrukt, maar alle gegevens moeten duidelijk leesbaar zijn. Je kan er ook voor kiezen om je ticket onder een digitale versie te bewaren op je mobiele telefoon. Bezoek onze ticketpagina voor meer info over het online bestellen van tickets.

Je ticket wordt aan de ingang van het festivalterrein door één van onze stewards gevalideerd en vervolgens omgeruild voor een textiel polsbandje. Elke bezoeker dient hierbij over zijn of haar eigen ticket te beschikken. Ieder ticket is door zijn unieke QR-code slechts éénmaal geldig en kan dus maar één keer worden gescand.


Eten en drinken

De organisatie van Fiesta Campestra probeert altijd voldoende te voorzien in eten en drinken voor zijn festivalgangers. Naast onze drankstanden met frisdranken, bier, wijnen en cocktails, vind je ook verschillende eetkramen met allerlei soorten vleesgerechten.

Eet- en drankbonnen zijn doorlopend aan de kassa te verkrijgen. Je kan er je aankopen niet alleen contant, maar ook mobiel betalen met de Payconiq by Bancontact-app.

Opgelet: er zijn sinds kort géén geldautomaten meer beschikbaar in de buurt van het festivalterrein.


Toiletten

Ook dit jaar bevinden er zich wc's en plaszuilen op het festivalterrein. Het sanitair is uitgerust met kraantjeswater om je handen te wassen en wordt op regelmatige tijdstippen gereinigd. Het gebruik van de toiletten en het aanwezige toiletpapier is gratis.

Wildplassen tegen omheiningen of standen is niet netjes. Dat doe je dus niet. Denk aan het milieu en de andere festivalbezoekers.


EHBO

Ook het Rode Kruis zet zich drie dagen lang in voor het welzijn van onze festivalbezoekers. Via de signalisatie op het festivalterrein vind je onmiddellijk je weg naar de Eerste Hulp.

Fiesta Campestra — 2017 (foto: Ilja Vladimirovitsj)

Fiesta Campestra — 2017 (foto: Ilja Vladimirovitsj)

Oordoppen

Luister naar je oren. Al jaren besteden we aandacht aan de oren van onze bezoekers op het festivalterrein. We zijn ons bewust van de risico's op gehoorschade die té luide muziek of er té lang naar luisteren met zich meebrengt. De wettelijke geluidsnormen die sinds 1 januari 2013 gelden, worden op Fiesta Campestra strikt gerespecteerd. De maximale geluidsdrempel is vastgelegd op een gemiddelde van 100 dB(A) over 60 minuten, gemeten aan de mengtafel.

Net zoals tijdens onze voorbije edities verdelen we gratis oordopjes aan de ingang van het festivalterrein.


Drugs- en alcohol

Het bezit van drugs of verdovende middelen wordt niet getolereerd. De politie zal indien nodig gerichte controles uitvoeren aan de ingang van het festivalterrein.

Het is verboden om aan bezoekers jonger dan 16 jaar alcohol te schenken van meer dan 0,5% vol, dus een pintje is geen optie. Het is verboden om aan minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar sterke drank te schenken. Bij mogelijke twijfel kan door de organisatie een identiteitsbewijs worden opgevraagd. Zelf alcohol meebrengen naar het festivalterrein is ten strengste verboden.


Grensoverschrijdend gedrag

Fiesta Campestra is een festival waar iedereen welkom is, ongeacht het geslacht, de taal, politieke overtuiging, raciale of etnische oorsprong, religie of levensbeschouwing, handicap, beperking, leeftijd of seksuele gerichtheid. Wij verwerpen elke vorm van fysiek of verbaal geweld, pesterijen en respectloos gedrag.


Werken op Fiesta?

Een evenement als Fiesta Campestra op poten zetten vergt veel tijd, goesting en inspanning. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen willen steken. Al is het maar om te tappen, te barbecuen, spaghetti op te dienen, de boel in de gaten te houden of het podium gebruiksklaar te maken; Fiesta kan je hulp goed gebruiken!

Stuur een e-mail naar melanie_vanderhaegen@hotmail.be of vervolledig het formulier op onze contactpagina. Denk er wel aan dat meewerken op Fiesta Campestra altijd gebeurt op vrijwillige basis en de organisatie onder geen enkele vorm een vergoeding uitbetaalt.