OKA-toneel speelt "Buitensmijters"

Doe je gordels maar aan, want het OKA-toneel neemt je binnenkort mee op een snelle, maar vooral hilarische trektocht doorheen het uitgangsleven van de jaren '70. De tijd van de disco's, de broeken met olifantenpijpen, de speciale kapsels en de pornosnorren.

Vier meisjes maken zich klaar voor een avondje uit, want Rozeke wordt 21. Vier jongens doen hetzelfde, want zij gaan op jacht naar alles wat van dicht of van ver op een vrouw gelijkt. Jonge mensen op zoek naar hun wekelijkse en duurbetaalde amusement in de lokale dancings, zoals Schellebelle er destijds ook wel een paar heeft gekend. Drank stroomt onophoudelijk, de taal is grof en plat, de vuisten staan gespannen.

Vier buitensmijters hebben de taak om wat orde te brengen in deze wereld van chaos. Hysterische meisjes kalmeren, macho's hun lesje leren, dronken studenten eruit gooien, bepalen wie wel en niet binnen mag. En inmiddels proberen ze ook onder elkaar de stoerste of de plezantste te zijn, al is het snel duidelijk dat zij niet enkel littekens van gevechten meedragen, maar dat ook hun ziel al menig krassen vertoont.

 © 2018 Stephan Muysers — MUST Graphics & Communication

© 2018 Stephan Muysers — MUST Graphics & Communication

Binnen in de dancing wordt gedanst, gezopen, gezongen, gelachen, gesnoven en versierd. Glazen worden gebroken, harten al evenzeer. De plaatselijke DJ – die zichzelf de koning van de wereld acht – draait de boel op stelten of bedient de geile slowers op hun wenken. Als het weer licht wordt, worden de brokken geruimd. De jonge meute strompelt naar huis. Het geld is op, maar de zakken zijn vol. De goesting was groot, maar de durf ontbrak. Nog een snelle hap, nog een dolle rit terug. Een hele week opladen maar weer, want volgende week zaterdag is de nacht van de waarheid. Misschien. De buitensmijter zal er ook weer zijn. Plichtsbewust en onbewogen. Uiterlijk.

Buitensmijters is een heerlijke roetsjbaan van vele absurde situaties en knotsgekke personages. Zeg niet dat ge niet verwittigd waart...


Credits

tekst
JOHN GODBER

regie
KAREL DE JAEGER

spel
SAM BEECKMAN
JENS GOEMAN
KOEN PARMENTIER
ARNE VEREECKEN

decor
o.l.v. JOHNNY COLPAERT
PETER BONTINCK
THOMAS DEPAUW
ANTOINE DE WINTER
FRANK FRULLEUX
DIRK VAN DER HAEGEN

licht en geluid
RIK BAUWENS
ARNO SARLET
JO VAN GASSE

productie
ANTOINE DE WINTER

uitvoerend producent
VZW OKA SCHELLEBELLE


Speeldata

Vrijdag 21 september 2018 – 20u00
Zaterdag 22 september 2018 – 20u00
Zondag 23 september 2018 – 20u00
Vrijdag 28 september 2018 – 20u00
Zaterdag 29 september 2018 – 20u00
Zondag 30 september 2018 – 20u00


Locatie

Parochiehuis 't Veer
Hoogstraat 2
B - 9260 Schellebelle


Ticketinfo

Prijs: 9 euro p.p. (reservatie verplicht)*

Online tickets bestellen kan 24/7 via de onderstaande bestelknop

Telefonisch bestellen kan via het nummer +32 (0)474 36 29 69 (maandag t/m vrijdag van 19u00 tot 21u00)

Vragen of opmerkingen over je reservatie via
T: +32 (0)474 36 29 69
M: lieve.bauters@telenet.be

(*) Ook al heb je tickets aangekocht via een speler of medewerker van onze toneelwerking, toch is het aangeraden om je reservatie tijdig aan ons door te geven. Papieren tickets dienen als geldig betalingsbewijs. Vergeet ze dus zeker niet mee te brengen op de avond van de voorstelling.


Afrekenen

Of je nu online of telefonisch reserveert, betalen doe je telkens via overschrijving, en dit binnen de tien werkdagen vanaf de dag van je bestelling. Raadpleeg hiervoor de onderstaande coördinaten:

  • Rekening begunstigde (IBAN): BE84 7554 9430 2959
  • Naam begunstigde: VZW OKA
  • Mededeling: volledige naam + datum v/d voorstelling + aantal tickets

Eenmaal wij je betaling hebben verwerkt, ontvang je van ons een bevestiging van je reservatie. Pas dan is je bestelling definitief en leggen wij de tickets voor je klaar aan de kassa. Indien wij binnen de tien werkdagen nog geen betaling hebben ontvangen, vervalt je reservatie automatisch.

Heb je je tickets al contant betaald?
Dan hoef je natuurlijk geen overschrijving meer uit te voeren. Reserveren blijft wel noodzakelijk, maar je ontvangt geen reservatiebevestiging.